Mucsi Adrienn


2012-ben végeztem a Kaposvári Egyetem gyógypedagógia szakán, logopédia szakirányon. A tanulmányaimat ezt követően az Alapozó Terápiák Alapítványnál folytattam. Még ebben az évben részt vettem a SZÓL-E? logopédiai szűrőeljárás tanfolyamán is.

Első munkahelyem a Tolna Megyei Egységes Gyógypedagógiai Intézménynél volt. Több óvodában és iskolában tartottam logopédiai foglalkozásokat.

2013 februárjától dolgozom a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XII. kerületi Tagintézményénél. Az egyik legszebb hivatásnak a gyerekek nevelését, tanítását tartom. Munkám során leginkább arra törekszem, hogy ne csak számomra legyen kellemes élmény a foglalkozás, hanem a gyerekeknek is. Hiszen csak akkor érhető el fejlődés, ha a logopédia óra megfelelő légkörben, játékos formában zajlik, főleg az óvodában.

Az elméleti tudás bővítésére folyamatosan szüksége van a pedagógusoknak, logopédusoknak, amit a gyakorlatban is tudnak alkalmazni. Jelenleg az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Karán tanulok, gyógypedagógia mesterképzés szakon, logopédia terápiás szakirányon. Szakmai továbbfejlődésemet igyekszem minél jobban a gyerekek igényeihez igazítani, hogy a számukra legmegfelelőbb ellátásban részesülhessenek.

A logopédiához, a gyerekekhez való hozzáállásomat leginkább a következő idézettel tudom kifejezni:
„Egy gyertya nem veszít semmit, ha meggyújt egy másikat.”

Fel↑