Nyíri Erika


2006 nyarán szereztem a diplomámat az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Karán, mint logopédia tanár és tanulásban akadályozottak pedagógiája szakos tanár.

Első munkahelyem a 12. kerületi Pedagógiai Szakszolgálat lett, mely ekkor még a Fekete István Általános Iskolával karöltve működött.  Logopédiai munkásságomat a Süni Óvodák Intézményeiben kezdtem, dolgoztam az Őzike Óvodában, a Tamási Áron Általános Iskolában,valamint a Németvölgyi úti Iskolában is.

Gyermekem születése után újra tárt karokkal fogadott a Süni Óvoda, valamint rövidebb ideig a Zölderdő Óvodában is dolgoztam.

A Logopédiai Szakszolgálatunk mindig is erős szakmaisággal bírt, amire méltán büszkék lehetünk. Szerencsésnek érzem magam, hogy munkahelyváltás nélkül ilyen jó csapatban dolgozhatom a 12. kerületben.

Pályaválasztásomat tekintve már egészen kis koromban megfogalmazódott, hogy gyermekekkel szeretnék foglalkozni. Mindenképpen valamilyen segítő szakmát kerestem, mely a hivatásommá válhat.

Munkámat a szeretetteljes, elfogadó, fejlesztő és nevelő szemlélet hatja át. Nagyon fontosnak tartom amellett, hogy célzott terápiát, foglalkozásokat tartunk a gyermekek személyiségére is hassunk saját lényünkkel. 

Hatékonyságunk ismérve szakmaiságunkon túl az őszinte szó, a nyílt tekintet, mely minden gyermek szívéhez kulcsot ad.

Hiszem Collen Wilcox gondolatát, miszerint:
„A tanítás az optimizmus legnemesebb megnyilvánulása!”

Fel↑