Ronyecz MercédeszElég sokáig pszichológusi pályára készültem, míg nem találkoztam gimnáziumi végzős évem elején egy internetes bejegyzés formájában a logopédiával. Utánaolvastam, teljesen lenyűgözött, hogy milyen sokat számít ez a gyógypedagógiai ág, mennyire fontos a beszédben megnyilvánuló problémák ellátása, pedig akkor még nem is tudtam, mennyire szerteágazó ez a szakma, a logopédiai ellátás nem csak a hanghibák javításában merül ki.
2021. júliusában szereztem meg az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán diplomámat logopédia szakirányon.
2021. szeptemberétől dolgozom a XII. kerületi Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálatnál. A Zölderdő Óvodában és a Kiss János altábornagy utca 31-33. szám alatt található központban ambuláns keretek között látom el a gyermekeket.
Fontos célomnak tartom, hogy az egyéni képességeikhez és tudásukhoz mérten segítsem a gyermekeket a minél optimálisabb beszéd- és nyelvi fejlettség eléréséhez, pozitív énkép kialakításához. A logopédiai terápiás folyamat első és legfontosabb lépésének a meghitt és szeretetteljes légkör létrehozását tartom. Az órákra igyekszem mindig új, kreatív és izgalmas feladatokkal előállni.
Úgy érzem, ez az a szakma, amelyben kiteljesedhetem, megannyi lehetőségeket rejt magában. A logopédia az én hivatásom.

Fel↑